Kan jag dölja mig för folk jag känner (blockera kontakter)?
Ja. Med Blockera kontakter väljer du kontakter i telefonen som du inte vill se eller bli sedd av, även om de skapar konto senare.
Uppdaterad 5 november 2026
Ja. Med Blockera kontakter kan du slippa se, eller bli sedd av, till exempel en kollega, din chef eller ett ex.
Gå till Inställningar > Trygghet > Blockera kontakter (du hittar den också i Safety Center).
Ge appen åtkomst till dina kontakter när telefonen frågar.
Tryck på Välj kontakter, markera dem du vill dölja dig för och tryck på Blockera.
Blockeringen gäller åt båda hållen, och den gäller även om personen skapar konto först senare.
Nummer och e-postadresser hashas på din telefon innan de skickas, så vi ser aldrig namn eller nummer i klartext.
Ångrar du dig kan du trycka på Ta bort alla kontaktblockeringar på samma skärm. Har du nekat åtkomst kan du ge den i telefonens inställningar.
Säkerhet
Hittade du inte det du letade efter?
Vår support svarar på vardagar.